sobota 26. června 2010

Na narozeninových nákupech

Protože je dnešek dnem mých narozenin (již od 15:45 je mi 21 let), rozhodl jsem se vyrazit si na nákupy.

V Zaře jsem si koupil úžasné námořnické sako, po kterém jsem tam už několikrát slintal, za 1500,-. Pak jsem se rozhodl koupit i bílé plátěné kalhoty. Ale vzhledem k těm jejich malým velikostem (občas si tam připadám jako vorvaň :D ) jsem nepořídil.
Ještě, že je tu moje oblíbené H&M, které nikdy nezklame. Pořídil jsem tam pláťáky, které mi padnou skvěle, a jen za tři sta.

Protože dnes asi vůbec nikdo nemůže, vyrážím své narozeniny zapít sám doufajíce, že někoho potkám. Napřed do Groove baru na Voršilské 6, kde dělají skvělé Vodka Martini a pak… to se uvidí.

neděle 20. června 2010

Tribute to Alexander McQueen ve Vogue Paris

Už zase píšu o Vogue, ale... Šaty z Erotica. Haute Couture: Tribute to Alexander McQueen v květnovém Vogue Paris mne fascinovaly natolik, že jsem o nich musel stále přemýšlet.

Až jsem si vzpomněů, že tyto šaty už jsem viděl. Měla je Lady GaGa ve svém klipu Bad Romance, hned v úvodním záběru.

Ve Vogue Paris je na fotografiích od Stevena Kleina předvádí Lily Donaldson. Editorial stylovala geniální šéfredaktorka Vogue Paris, Carine Roitfeld.

Jsou to na míru šité šaty „Titanic“ viktoriánského střihu vyrobeny ze 16 kilogramů kovových, trojrozměrných destiček dvanácti různých tvarů, které 22 neustále se střídajících vyšívaček sešívalo celých osm dní bez přestávky. Jsou nádherné a s hedvábnými punčochami od Agent Provocateur a jehlami od Christiana Louboutina vypadají jako ze sna. Alexander McQueen byl geniální návrhář.


středa 16. června 2010

Military rocker

Mám na sobě svoje oblíbené skinny kalhoty od Cheap Monday, tílko Fashion Against Aids od H&M, vestu z Topman, vojenský pytel od H.E. for Mango a náhrdelníky z Topman a z vetešnictví.





Luxusní parfém zasluhuje luxusní reklamu

Do rukou se mi dostal letní Vogue Paris. Titulní strana tu na fotce sice nezáří tak krásně modře, a nesrší z ní léto, pálící slunce a horko jako ve skutečnosti, a uvnitř je úžasná reklama na Chanel No. 5. Hned když časopis vybalíte z fólie, otevře se na straně, kde je tato reklama. Uvnitř dvoustrany z tvrdého, lesklého papíru je matný papír nastříhaný tak, aby při otevřený vytvořil takovou „vlnu“ a všude se rozvine vůně tohoto úžasného parfému a já ten Vogue musím neustále brát do ruky a čichat k němu.

Zajímalo by mě, jak se Chanel No. 5 líbí vám, moje čtenářky – většina holek mi totiž říká, že jim ten parfém "smrdí" a hodí se tak pro starou bábu.



úterý 15. června 2010

Van Graaf

Dnes se na Václavském náměstí 17 otevíral obchodní dům Van Graaf, patřící pod Peek & Cloppenburg. Na pěti poschodích a asi deseti (v tomto se zdroje liší ;) kilometrech čtverečních je na výběr spousta značek, například Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Joop, Just Cavalli, Gant, Polo Ralph Lauren nebo třeba Karl Lagerfeld.

A právě poslední jmenovaný – můj oblíbený návrhář – mě přiměl k návštěvě. Bráchu pobavilo, že jsem ve třetím patře okamžitě viděl věšáky s jeho oblečením, a také jsem hned našel to, co jsem hledal: košili s vysokým tvrdým límcem a šikmě střiženými manžetami. Neváhal jsem, a za 1499,- byla moje.

Obsluha je velmi milá, a pokud jsem si správně všiml, z části německá a i Češi zde mluví německy. Jako studenta germanistiky mě to tak nějak potěšilo. Košili mi prodavačka vzala s tím, že ji pošle k pokladně výtahem. Toto nějak nedomysleli. Španělům u pokladny přede mnou, kteří kupovali asi čtyřicet kusů oblečení, se část jejich zboží po cestě výtahem ztratila a personál nebyl schopný je najít. A tak mi nezbylo, než čekat. Nakonec jsem u pokladny strávil neuvěřitelnou hodinu čekáním. Byl to ale první den otevření a Van Graaf určitě navštivte.



středa 9. června 2010

Lady Gaga - Alejandro



Včera byl konečně zveřejněn dlouho očekávaný videoklip Lady GaGa k písničce Alejandro. Některé lidi prý zklamal anebo šokoval, ale mě se líbí. Tanečníci v klipu připomínají nacistické Německo, Lady GaGa Madonnu, a šokuje suché, nábožensky konzervativní, a homofobní lidi svými kostýmy, například do gumy oděné jeptišky nebo mladých gayů s lakovými jehlami na nohou.

Lady GaGa opět střídá spoustu outfitů. Krajkové šaty, které má na sobe při pohřebním průvodu pro ni na míru vytvořil Alexandr McQueen, krémové spodní prádlo Calvina Kleina s hedvábnými punčochami Agent Provocateur a černými lakovými jehlami od Christiana Louboutina, helma s brýlemi připomínajícími dalekohled se skly s krajkou Nasir Mazhar, jeptiškovský hábit z červenobílého latexu Atsuko Kudo se šperky od Pamely Love, černá vesta od Dolceho a Gabbany či na míru dělaná podprsenka se smopaly, kterou vytvořil David Samuel Menkes.

Zajímavé jsou též vojenské uniformy a vysoké boty, připomínající dobu Třetí říše, které navrhl Giorgio Armani a šortky s vysokým sedem a masky, které vytváří House of GaGa, tedy skupina lidí, která pro Lady GaGa navrhuje a vyrábí oblečení a doplňky. Právě oni vytvořili například disko stick z klipu Love Game či brýle s LCD displeji z klipu Poker Face.

pondělí 7. června 2010

Komiksy v Colette

Nevím, jestli znáte pařížský obchod Colette, pokud ne, tak se určitě podívejte na jejich stránky. Pokud si neobjednáváte nic dražšího, tak se poštovné (30 Eur do ČR) asi ani nevyplatí, ale mají tam skvělé, stylové věci. Právě Colette prodává Lagerfeldovu Coca-Colu či diáře od Fondation YSL.

Teď obchodní dům Colette spolupracoval s DC Comics a výsledkem jsou trička doplňky od návrhářů a módních domů jako Alexis Mabille s motivem Jokera, Balmain a Lanvin s Batmanem, Sonia Rykiel a Maison Michel s Wonderwoman, Pierre Hardy a Julien David se Supermanem, Thierry Lasry s Plastic Manem, Repetto Flash a Roger Vivier s Catwoman a nejvíc mne dostaly naprosto úchvatné rukavice se štrasovými kameny od Karla Lagerfelda s motivem The Green Lantern.

Jedná se o limitovanou edici, která je prodávána exkluzivně v Colette a každý kus je očíslovaný sběratelský kus.

neděle 6. června 2010

Mango e-shop

Když jsem se dověděl, že E.T. by Mango má v kolekci pro podzim a zimu předvést kožešiny – a ten kabát vypadal na fotce jako norek, i když bych řekl, že to bude spíše obarvený králík – hned jsem se podíval na jejich stránky, abych zjistil více info. Co se kožichů týče jsme nic nezjistil a jen utřel slinu, ale za to jsem zjistil, že Mango má povedenou českou verzi stránek a dokonce e-shop, což jsem vůbec nevěděl.

A o co více, mají i internetový outlet, kde se dají sehnat skvělé kousky třeba za polovinu původní ceny či méně. A některé z nich jsem v obchodě Na Příkopě ani neviděl, anebo byly asi hned vyprodané. Poštovné sice stojí asi tři stovky, ale přesto vřele doporučuji!

sobota 5. června 2010

Můj skvělý brácha

Včera jsem přišel domů a našel příjemné překvapení – balíček z Francie, od bráchy. A v té obálce přelepené spoustou poštovních nálepek a lepicí páskou francouzské a německé pošty, byly americký, britský a francouzský Vogue, L’Officiel se všemi důležitými modely pro nadcházející podzim a zimu z pařížského a londýnského Fashion weeku a katalog Armani jeans. No není můj brácha úžasný? :D